Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Συνεπιμέλεια και Πολιτική, άρθρο του Παναγιώτη Γεωργιάδη

Συνεπιμέλεια: Η μόνη πολιτική λύση στη Γαλλία


http://www.m6.fr/emission-face_a_l_actu
http://www.canalplus.fr/c-infos-documentaires/pid3847-c-la-nouvelle-edition.html?progid=531250
http://www.p-a-p-a.org/html/modules/news/article.php?storyid=512
http://www.m6bonus.fr/videos-emissions-4/videos-face_a_l_actu-10652/emission_du_06_11_2011/video-debat_sur_la_garde_alternee_des_enfants_-94108.html
Ενόψει των Γαλλικών Προεδρικών εκλογών τριάντα βουλευτές υπέγραψαν πρόταση νόμου για υποχρεωτική συνεπιμέλεια των παιδιών μετά το διαζύγιο.
Δείτε το βίντεο όπου η κυρία Valerie Rosso-Debord, βουλευτής, ψήφισε υπέρ της εναλλασσόμενης κατοικίας σαν υποχρεωτική και όχι προαιρετική-κατά τη βούληση των δικαστών , όπως είναι σήμερα από το 2002, στη Γαλλία . Μία σκληρή φεμινίστρια όπως η Jacqueline Phélip αντιτίθεται στην ιδέα αυτή.
http://sygapalexandroupolis.blogspot.com/2011/11/blog-post_10.html#more

Πολιτικό ενδιαφέρον και στην Αγγλία για τους Πατεράδες
Ο Κάμερον ενόψει εκλογών αναφέρεται στα προβλήματα των πατεράδων μετά το διαζύγιο. Δείτε το βίντεο:

Κινητοποίηση του κόμματος "Συνεπιμέλεια" (Custodia Compartida) στην Ισπανία

Αύριο, 10 Νοεμβρίου, οι οπαδοί της "Συνεπιμέλειας" διαδηλώνουν στην Ισπανική πρωτεύουσα προετοιμάζοντας το πολιτικό σκηνικό πριν τις ερχόμενες εκλογές τους. Το κόμμα ιδρύθηκε πριν από τρία χρόνια και προασπίζεται τα δικαιώματα των διαζευγμένων γονέων με μεγάλη συμμετοχή. Στην Ισπανία, όπως και σε άλλες νοτιο-ευρωπαϊκές χώρες, μετά το διαζύγιο υπάρχει ένταση και συγκρούσεις και ψευδείς κατηγορίες ενάντια στον έτερο γονέα, με το θύμα τις περισσότερες φορές να είναι το "δυνατό" φύλο που αποδεικνύεται άκρως αδύναμο. Φυσικά, το πραγματικό θύμα είναι πάντοτε το παιδί.


Ο ΣΥΓΑΠΑ δημιούργησε τον αντίστοιχο πολιτικό φορέα και στη χώρα μας ο οποίος φέρει τον τίτλο "Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Κίνημα":  http://europeansocialmovement.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου