Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2014

Οι παιδικοί εφιάλτες προειδοποίηση για ψυχικές διαταραχές;

ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ: Η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΓΟΝΕΩΝ

Τα περισσότερα παιδιά βλέπουν και θυμούνται δυσάρεστα όνειρα. Ωστόσο, συχνοί εφιάλτες ενδέχεται να είναι μία μορφή προειδοποίησης για την εμφάνιση ψυχικών διαταραχών σε βάθος χρόνου, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα.


Άνθρωποι οι οποίοι κατά την παιδική τους ηλικία βλέπουν συχνά εφιάλτες ενδέχεται να αντιμετωπίζουν αυξημένη πιθανότητα ψυχικών διαταραχών, σύμφωνα με έρευνα βρετανών επιστημόνων στο Πανεπιστήμιο του Γουόρικ.

Τα περισσότερα παιδιά βλέπουν και θυμούνται δυσάρεστα όνειρα. Ωστόσο, συχνοί εφιάλτες ενδέχεται να είναι μία μορφή προειδοποίησης για την εμφάνιση ψυχικών διαταραχών σε βάθος χρόνου.
Ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος για παιδιά που βιώνουν νυχτερινούς τρόμους (night terrors), δηλαδή επεισόδια κατά τα οποία ουρλιάζουν και χτυπιούνται κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Οι μελετητές παρακολούθησαν, με τη βοήθεια των γονέων, σχεδόν 6.800 παιδιά έως την ηλικία των 12 ετών.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, παιδιά που είχαν εφιάλτες έως και την ηλικία 12 ετών ήταν 3,5 φορές πιθανότερο να παρουσιάσουν κάποιο πρόβλημα, ενώ ο κίνδυνος ήταν διπλάσιος για παιδιά που βίωναν νυχτερινούς τρόμους.

Η μελέτη δημοσιεύεται στο περιοδικό Sleep.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/health/article/253150/oi-paidikoi-efialtes-proeidopoiisi-na-psuhikes-diatarahes/#ixzz2uuqY5yXI
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook  www.sos-sygapa.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου