Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

γιορτή του πατέρα - ημέρα του πατέρα γονεις γονέας γονις gonis goneas goneis


Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα πρωτογιορτάστηκε στις 19 Ιουνίου 1910, στην Αμερική και έκτοτε γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου, για να τιμηθούν ο πατέρας, ο παππούς ή ο προπάππους.

Εμπνεύστρια της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα ήταν η αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ Ντοντ, που θέλησε να καθιερώσει μια γιορτή ανάλογη με την αυτήν της Μητέρας, προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Τζάκσον Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας.
Στις άλλες χώρες ονομάζεται 'Γιορτή του Πατέρα' και γιορτάζεται είτε ως θρησκευτική είτε ως οικογενειακή γιορτή, κυρίως τη δεύτερη Κυριακή του Ιούνη αλλά ακόμα και το Σεπτέμβριο όπως στην Αυστραλία.
Στην Ευρώπη, επειδή τα σχιλεία κλείνουν νωρίς το καλοκαίρι, συνηθίζεται να γιορτάζεται την δεύτερη Κυριακή του Ιούνη ώστε να μπορούν να μιλούν γ'αυτό οι δάσκαλοι στα παιδιά.
Την περισσότερη και μεγαλύτερη αγάπη δείχνουν οι διαζευγμένοι μπαμπάδες (f4j - fathers for justice) από την στέρηση των παιδιών που τους προκαλούν τα οικογενειακά δικαστήρια, δίνοντας την αποκλειστική επιμέλεια στη μαμά.
Ο Ίδρυτής του ΣΥΓΑΠΑ, Δρ Νίκος Σπιτάλας καθιέρωσε αυτή τη γιορτή και στην Ελλάδα από το 2005.
Δέστε τα βίντεο:
ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟ 2006: http://www.veoh.com/watch/v15896744wA24RsgT

Watch ALTER GIORTI PATERA 2006.avi in World  

  View More Free Videos Online at Veoh.com

Watch ALTER GIORTI PATERA 2006.avi in World  

  View More Free Videos Online at Veoh.com

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟ 2008:

Watch A8INA GIORTI PATERA 2008.avi in Family  

  View More Free Videos Online at Veoh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου