Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗΣ: 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

SYGAPA - ΣΥ.Γ.Α.Π.Α.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ- ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΓΟΝΕΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
Φράγκων 19 Θεσσαλονίκη, τηλ 2310524285, φαξ 2310524319, κιν.: 6942989785

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις 16/04/2010 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τα δικαιώματα των παιδιών των διαζυγίων όπου ομάδες εργασίας συνέταξαν τα κείμενα από τα ανθρώπινα δικαιώματα (ΟΗΕ, ΕΕ, ΕΑΔΕ, κτλ). Σ’αυτά τα κείμενα συνθηκών υπέρ των παιδιών, προστέθηκαν οι φράσεις: ‘….. καθώς και στα παιδιά των διαζυγίων…έχουν δικαίωμα γονεικής προστασίας’.
Το άρθρο 8 της Διεθνούς Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όσον αφορά στην προστασία της οικογένειας, η παραπάνω φράση πρέπει να συμπεριληφθεί διότι πολλές χώρες έχουν καταδικαστεί (όπως και η Ελλάδα).
Σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου υπάρχει ο θεσμός της συνεπιμέλειας, της εναλλασσόμενης κατοικίας, του οικογενειακού δικαστηρίου, οικογενειακού εξειδικευμένου δικαστή, των πραγματογνωμόνων-κοινωνικών υπηρεσιών και του διαμεσολαβητή. Μόνο στη χώρα μας, παρ’όλο που έχουμε τον μεγαλύτερο δείκτη διαζυγίων (1.000.000), κανείς δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον των ψυχικά τραυματισμένων παιδιών που φέρουν το Σύνδρομο της Γονικής Αλλοτρίωσης (PAS). Στις 25 Απριλίου έχει ορισθεί η Παγκόσμια Ημέρα Αποξένωσης και σ’αυτήν ήταν αφιερωμένο το Διεθνές Meeting της Δράμας. Πάνω από 1.000 άτομα και φορείς υπέγραψαν την Παραπάνω Σύμβαση των Δικαιωμάτων των παιδιών των διαζυγίων. Στη συνάντηση αυτή μίλησαν οι δικηγόροι Αθηνών Μπιτσαξής και Καπετανάκου, ο Γάλλος εκπρόσωπος του Συλλόγου ‘Allo papa, Allo maman’, ο πανοσιολογιότατος εκπρόσωπος του Μητροπολίτη και ο Πρόεδρος του ΣΥΓΑΠΑ Νίκος Σπιτάλας.
Με την αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας Αποξένωσης, ο ΣΥΓΑΠΑ έστειλε επιστολές με 25.000 υπογραφές φορέων και επωνύμων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό, στον Πρόεδρο της Βουλής και στα πέντε κόμματα για την θέσπιση της ‘συνεπιμέλειας’.
Στις 7 Μαίου, στο Ξενοδοχείο HILTON (Αθήνα), στην αίθουσα santorini 3, ώρα 12.00 (greek sessions: children and divorce), κατά τις εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου Ψυχιατρικής, θα μιλήσει ο Ν. Σπιτάλας, επίσης, για το Parental Alienation Syndrome.
Ζητήστε τα γραμματόσημα που δημιούργησε ο ΕΛΤΑ για τα δικαιώματα των παιδιών των διαζυγίων.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΙΣ 5-8 ΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΙΛΤΟΝ:
http://www.appac.gr/BWUploads/ItemsContent/34/Preliminary-Programme-Congress-2010-Athens.pdf

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΜΑΙΟΥ, ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ,
ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΣΠΙΤΑΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΓΟΝΙΚΗΣ ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ

Συνέδριο ισότητας στη Πορτογαλία:
International Law of Gender Equality, April 30, 2010, Portugal
The International Federation of Women in Legal Careers invites you to visit its web page http://www.fifcj-ifwlc.net and to discover important news on the Women’s situation around the world, as well as the announcement of the Conference on International Law of Gender Equality, in Portugal next April 30th.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου